Geslaagde wandel- en fietsreis 2023 in Extertal

Eind september vertrok een grote groep collega’s met de bus naar Extertal, Duitsland. Zesenzestig sportievelingen gingen de uitdaging aan met wandelen en fietsen in het Teutoburgerwoud. De reis startte wel heel bijzonder. Bij de tussenstop in Duitsland vond een toevallige ontmoeting plaats met oud-bestuursvoorzitter Relinde Weil. Zij was met collega’s van het Jeroen Boschziekenhuis op weg naar Hamburg voor een congres. Dat we elkaar nét op die ene parkeerplaats tegenkwamen, was wel heel uitzonderlijk.

Mooie en soms pittige wandelingen en fietstochten stonden op het programma. Zowel de wandelaars als de fietsers beklommen de Exersteine en bezochten de Hermannsdenkmal. Tijdens hun tocht genoten ze volop van de natuur en het goede weer.
Ieder jaar krijgt een wandelaar en een fietser de St Jansdal-wisseltrofee voor opvallend bewezen diensten. Wisam Yassi en Jaap Driest waren ditmaal de gelukkigen. Op de laatste avond gingen de voetjes van de vloer met muziek, die als vanouds verzorgd werd door DJ Don.

 

Voor de terugreis was er nog een extraatje als ‘kers op de taart’. Als tussenstop werden de Dörenther Klippen bezocht voor een korte break en een heerlijke wandeling. Een bijzonder mooi gebied op maar drie kwartier rijden vanaf de Nederlands-Duitse grens. Tijdens het laatste stukje naar Harderwijk konden we nagenieten van alle mooie gesprekken, gezelligheid en indrukken die we de afgelopen vier dagen hadden opgedaan. Kijk en geniet mee met de foto’s.

 

Jubileum

Volgend jaar is een jubileumjaar. De wandel- en fietsreis staat dan voor de tiende keer op de planning. We hopen er een speciale editie van te gaan maken. De datum staat al zo goed als zeker vast: 12-15 september 2024. Jij gaat toch ook zeker mee?

Hieronder een kort filmpje gemaakt door Eugène van Beek van de fietsgroep:

Historie

In 2013 wilde een enthousiaste groep collega’s een fietsreis met andere collega-wielrenners maken. De insteek was verbinding en ontmoeting van Jansdallers door middel van een sportieve activiteit. Een groep wandelaars sloot hierbij aan. Sindsdien gaat het evenement als de jaarlijkse ‘St Jansdal wandel- en fietsreis’ door het leven. De werkgroep komt een aantal keer bijeen om datum en locatie te bepalen en het programma te bespreken. Sinds een aantal jaren worden ook huisartsen uit de regio uitgenodigd om mee te gaan. De reizen gingen al naar de Vogezen, Dolomieten, Harz, Engeland, Oostenrijk en de Eifel. Wat zal in ons jubileumjaar de bestemming zijn?

Meer sportieve activiteiten